середу, 30 вересня 2015 р.

30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек



        Щорічно  30 вересня в Україні   відзначається  Всеукраїнський День бібліотек.  В цей день у бібліотеці-філії № 1 був проведений  День інформації "Бібліотека - центр інформації".
       Протягом дня у  книгозбірні відбулись  різноманітні творчі акції з різними категоріями користувачів. До нас  завітали учні ЗОШ № 5, 6. Для них були проведені екскурсії та заняття з основ бібліотечно-бібліографічних знань  (5-А,  5-Б  кл.  ЗОШ № 5, 9-Б  кл. ЗОШ № 6).

 
 










  Цікаво і змістовно пройшла година спілкування "Книга - дивовижний сад, будинок життя та мудрості" з учнями 5-х класів ЗОШ № 5. Ведучі спілкувались з учнями про роль книги в житті людини, про те,  що книга допомагає вчитись, працювати, виховує любов до рідної мови, культури, вчить бути чесними та працьовитими. Учні  виразно та емоційно читали вірші про книги,  взяли активну  участь у  грі-вікторині "Бібліотека - книжчин дім".
 
 
 
 Для користувачів бібліотеки була проведена інформаційно-пізнавальна година "Бібліотека в сучасному суспільстві", де було висвітлено роль бібліотеки в сучасному культурному просторі.
   Читачі, які завітали в цей день до книгозбірні,  мали змогу познайомитись з викладкою літератури "Зустріч з новими книгами".


      А ще працівники бібліотеки провели вуличне експрес-опитування "Що ви читаєте  сьогодні?", яке показало, що мешканці нашого мікрорайону багато читають. Перевагу надають сучасній українській  та класичній літературі.


 
 

    Святковий день у бібліотеці пройшов насичено, змістовно та цікаво.