середу, 22 квітня 2015 р.

Чорнобиль - наш вічний біль

     Є  чорне золото, є чорний хліб.
Є чорний лебідь і лебідка чорна.
Та найчорнішим серед них усіх
Є все-таки Чорнобиль.
 
     Чорнобиль... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Ось уже 29 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й рік. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції стала найбільшою екологічною катастрофою ХХ століття.
    З нагоди чергової річниці Чорнобильської катастрофи в бібліотеці-філії № 1 відбулася зустріч за "круглим" столом "Світе, Чорнобиль - то крик мого краю, світе - Чорнобиль - то рана й твоя". 
    Учасниками заходу були учні 10-Б класу ЗОШ № 6 (вчитель-філолог Александрович С. І.). Ведучі  Марія Судус та Дмитро Чернецький  розповіли про аварію на Чорнобильській АЕС,  на скільки вона небезпечна і як важко було вгамувати її. 
   До бібліотеки був запрошений Володимир Михайлович Петренко -   учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Він розповів про ліквідаторів аварії, про потенційну небезпеку радіації для усього живого. Володимир Михайлович наголосив, що треба зробити все для того, щоб не дати світові забути цю трагедію і зробити все для того, щоб подібне не повторилося знову.   Присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять тих, хто поклав життя у боротьбі з  вогнем та радіацією.
  Учні  познайомились з викладкою літератури "Чорний біль над білим цвітом" де були представлені книги  та періодичні видання на дану тему.