середу, 15 жовтня 2014 р.

УПА: з далини буремних літ

  
       14 жовтня українці відзначають славну дату утворення Української Повстанської Армії. 72 роки тому, під час  важкої боротьби двох світових потуг - комуністичної Москви та гітлерівської Німеччини, повстала нова збройна сила України - УПА. Вона стала прямим продовженням Української національної революції 1917-1921 років, коли Українська Центральна Рада проголосила Актом 4-го Універсалу створення самостійної держави.
      До цієї дати бібліотека для учнів 9-х класів ЗОШ № 5, 6 провела ретро-погляд ""УПА: уроки історії". Історичні факти про цей період надала вчитель історії ЗОШ № 5 Альошина Л. Р. Вона висвітлила боротьбу української нації за свою незалежність та створення самостійної держави. Розповіла, що історія українського народу багата на героїв, таких як Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич і десятки тисяч воїнів УПА, які з власної волі віддали своє життя в героїчних змаганнях за Українську Соборну Самостійну державу.
      Працівники бібліотеки познайомили учнів з викладкою літератури  "Вони помирали, щоб жила Україна".
     Сторінки історії України цікаві, сповнені звитяг і відваги. Тому молоде покоління повинно знати і шанувати свою історію, бути гідними нащадками героїв.